Високо класиране на ключова дума в Google през 2014 г.

Високо класиране на ключова дума в Google през 2014 г.

Старите техники като „link building“ и „SEO съдържание“ са вече отживелица, някои дори казват, че цялото SEO е отживелица. Това не е така, SEO оптимизацията не е отживелица, просто се е трансформирала в нова форма. От самостоятелна услуга, SEO се превърна във важен елемент във вашият е-магазин или уеб сайт.


Днес всички задават въпроса за един милион долара:

Какво трябва да направя ако искам да се фокусирам над определена ключова дума?

По-долу ще ви покажем в детайли какво точно трябва да правите. В тази хипотетична ситуация, нека предположим, че знаете най-важната за вас ключова дума.

Внимание: Бъдете много внимателни при избора на ключови думи, това е наука. Често най-добрите ключови думи не са тези, за които си мислите.

Важно: Мислете за ключовите думи не само по отношение на продуктите или услугите, които предлагате, но и от гледна точка на нуждите и проблемите, който ще решават. Грешно е ВИНАГИ да се фокусирате върху една голяма ключова дума или няколко такива, които са ви любими. (Стратегията и анализа на ключовите думи остава незаменимо поле и ноу-хау за опитни специалисти по SEO).

 

Подход и етапи за постигане на целите
Вашите усилия и разходи ще зависят от това колко е конкурентна ключовата дума. Етапите по-долу ще стават прогресивно по скъпи за вас. Направете всички евтини неща, които може да се направят първо: по някой път това ще помогне. Евтините действия за дадена ключова дума са тест за конкурентостта й.

 

1. Сложете ключовите думи в началото на Home (Началната) страница в <title> тага. Ако сте късметлия и думите не са конкурентни, или ако страницата ви е добра и авторитетна (или поради други редки случай) това понякога може да ви класира на предни позиции, въпреки, че в повечето случай това не става. Но пък тази техника е безплатна и лесна, и трябва да се направи на всяка цена.

2. Решете колко ценна за вас е тази ключова дума. Тествайте я първо в Google AdWords (търсения по точната дума и фраза, заложете по-висока цена на клик за точната дума) преди да правите SEO. Нека кажем, че в тази хипотетична ситуация сте решили, че това е най-добрата ключова дума, тази, която искате повече пред други. (Как да решите това не е толкова лесно, колкото изглежда.) Просто проверете колко конкурентноспособна е ключовата дума и колко искате да похарчите за нея, но се подгответе и за провал.
Ако по някаква причина нещата с ключовата ви дума не потръгнат, ще трябва да спрете и смените стратегията си за ключовите думи. Никога не разчитайте на една ключова дума и фраза, насочете вниманието си и към други.

3. Пишете уместно, ценно съдържание на началната си страница, като включите в това съдържание и ключовата си дума. За най-добри резултати, включете и някоя уникална и полезна снимка или видео. Поставете ключовата дума в H1 таг. Използвайте я в началото на първото изречение, може да удебелите първото използване на ключовата дума в текста или смените дори цвета на шрифта за тази дума (Имахме добри резултати с тази практика преди време, но скоро не сме я тествали).

4. Напишете няколко допълнителни (до 10) страници на близки продукти или услуги, разширения на Началната страница. Напишете съдържание, което да е възможно най-ценно и полезно за посетителите. Направете title таговете уникални, с техни различни и подходящи ключови думи в началото на всеки title таг, но задължително включете варианти на главната ключова дума след тези уникални думи в title таговете на тези страници. Освен това включете тези ключови думи в съдържанието на самата страница. Винаги когато е възможно се стремете да предоставяте уникална и полезна информация. От тези дъщерни страници направете връзки към началната страница на уеб сайта.

5. Покажете и промоцирайте новосъздаденото съдържание сред приятели и социални мрежи. Винаги питайте за обратна връзка (това дава на хората възможност да погледнат от близо, да помогнат да подобрите уеб страницата). Когато можете, без да се натрапвате искайте да сложат връзка към вас на други страници. Никога не поставяйте обратна връзка към техния сайт като услуга.

6. Продължавайте да подобрявате, разширявате и промоцирате съдържанието на страницата си поне 3-5 месеца. За 6 месеца ще сте стигнали колкото е възможно най-напред в класирането на страницата си почти без пари.

7. На този етап може да премислите напълно стратегията си за ключовите думи и да започнете да експериментирате отново (но не ви го препоръчваме), или да делегирате бюджет и да си наемете специалист по Content Marketing.

 

Краткия отговор за високо класиране по ключова дума е Content Marketing (Маркетинг на съдържанието).
Това е ново мощно средство за оптимизация (SEO). В дългосрочен план може да се превърне в голяма платформа, която публикува съдържание с основната си ключова дума, ако това е необходимо за вашият бизнес. Теоретично няма ограничения за това колко ценни и успешни може да станат ресурсите и съдържанието, което публикувате в страницата си.